Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis tillkallades till en adress i centrala Östersund efter att en man i 70-årsåldern hittats död i en lägenhet. Polisen har inlett en undersökning om mord, alternativt dråp. Arkivbild: TT

Död man hittad i Östersund

En man i 70-årsåldern har hittats död i en lägenhet i centrala Östersund. Omständigheter kring dödsfallet gör att polisen inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp. - Det råder en del oklarheter kring dödsfallet, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen region Nord.

Den döda mannen påträffades enligt Östersunds-Posten av en bekant vid 15-tiden.  Polisen har under eftermiddagen spärrat av platsen och genomfört en teknisk undersökning

- Det gäller en adress i centrala Östersund, där tekniker varit på plats och gjort en undersökning, men vi har inga resultat från den ännu, säger Maria Jakobsson.

Mycket är oklart

Polisen är förtegen om fallet och vill inte uttala sig om fyndplatsen är mannens bostad, eller om han hittats död på adressen. Maria Jakobsson är tydlig med att påpeka att utredningen på platsen är rutin i fall då det inte går att utesluta att brott begåtts.

- Det råder en del oklarheter kring dödsfallet, så vi har inlett en förundersökning angående mord alternativt dråp, säger hon.

Vad händer nu i utredningen?

- Vi får invänta resultaten av den tekniska undersökningen. Sedan kommer det krävas en obduktion av personen innan man vet mer. Så vi får invänta det rättsmedicinska resultaten från en sådan så småningom.

Mannens anhöriga är enligt polisen underrättade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.