Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Död man anträffad i vattendrag

Polisen i Jönköping har anträffat en död man i en å utanför Jönköping. – Vi vet inte hur länge personen har legat i vattnet eller vad som här hänt, säger Emelie Jonsson, RLC-befäl vid polisen i Jönköping.

En död man har hittats i en å utanför Jönköping. Mannen hittades vid lunchtid under lördagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen misstänker att mannen har legat i vattnet en längre tid. Kroppen kommer inom kort att transporteras till Rättsmedicinalverket i Linköping för en obduktion. 

– Vi vet inte hur länge personen har legat i vattnet, vem det är, eller om det handlar om en olyckshändelse eller något annat. Kroppen kommer nu att undersökas för att vi ska kunna fastställa en dödsorsak, säger Emelie Jonsson, RLC-befäl vid polisen i Jönköping och Östergötland. 

Larmades av räddningstjänsten

Hon uppger att polisen i nuläget inte misstänker något brott bakom mannens död, men att obduktionen får avgöra om det fortsatt kommer att handla om ett polisärt ärende eller inte. 

Emelie Jonsson uppger att polisen fick larm via räddningstjänsten om den makabra upptäckten av kroppen. 

– Vi fick det här inringt av räddningstjänsten som ville att polis skulle följa med till platsen. Om det är räddningstjänsten själva eller om det är någon annan som hittat personen och i sin tur kontaktat räddningstjänsten har jag ingen information om, säger Emelie Jonsson.

Strax innan 16.30 på lördagen meddelar polisen mannen har förts till rättsmedicin för obduktion.  

– Innan obduktionen är det svårt att säga vad det är som har hänt. Men det finns ingen misstanke om brott i nuläget, säger Tobias Sundström, ledningsbefäl vid polisen i Jönköping. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.