Fler än 80 personer smittades med covid-19 vid ett evenemang på en kursgård i Värmland. Nu finns en oro för att smittan kan ha spridits vidare. Arkivbild.
Fler än 80 personer smittades med covid-19 vid ett evenemang på en kursgård i Värmland. Nu finns en oro för att smittan kan ha spridits vidare. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Coronautbrott på tantrafestival – över 80 smittade

Minst 82 personer har smittats med covid-19 i samband med en tantrafestival på en kursgård i Värmland.

ANNONS
|

Ett coronautbrott har skett på en tantrafestival på en kursgård i den värmländska orten Molkom. Omkring 500 personer deltog på festivalen som hölls för två veckor sedan.

Totalt har 82 personer konstaterats smittade med covid-19, rapporterar P4 Värmland och Region Värmland befarar att samtliga deltagare exponerats för smittan och att de kan sprida den ut i samhället.

– Det är allvarligt eftersom det är ett stort antal personer som blivit smittade och riskerar bli svårt sjuka, säger Anna Skogstam, smittskyddsläkare i regionen, till P4 Värmland.

När utbrottet blivit känt, stoppades aktiviteter på kursgården. En festival blev inställd, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Gårdens campingaktiviteter stängdes för resten av sommaren.

ANNONS

GP har sökt kursgården som hänvisar till ett pressmeddelande. Där skriver de att de var medvetna om riskerna och lagt stort ansvar på besökarna att säkerställa sin hälsa vid ankomst.

”Vi tror att människor kom till [kursgården] denna sommaren med en större avslappning kring covid-19 och kanske därav följde rutiner etc inte lika hårt som förra året”.

Vidare skriver de att de ”tar situationen på stort allvar” och att deras ”insatser framåt handlar om att minska konsekvenserna i så stor omfattning som möjligt”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS