Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En hyresgäst på ett vårdboende i Karlskrona har avlidit efter att ha testats positiv för coronaviruset. Bilden är från ett från annat boende. Arkivbild. Bild: Claus Gertsen / TT

Coronasmittad avled på boende i Blekinge

En hyresgäst på ett vårdboende i Karlskrona har avlidit efter att ha testats positiv för coronaviruset. Det är Blekinges första dödsfall med koppling till pandemin.

Övriga boende uppmanas hålla sig i sina lägenheter, rapporterar lokala medier.

Att personen var smittad bekräftades under onsdagen och då begränsades antalet anställda som fick delta i vården av den sjuka kvinnan och de fick bära skyddsutrustning. Hon avled på boendet under torsdagsmorgonen.

– Man kan befara att fler på boendet kommer att bli sjuka. Det var ett snabbt förlopp, säger Gunilla Råberg, förvaltningschef på Karlskronas äldreförvaltning, till SVT Nyheter Blekinge.

Anhöriga har underrättats.

Det finns nu en samhällssmitta i regionen, uppgav Bengt Wittesjö, Blekinges smittskyddsläkare, under en presskonferens på torsdagen.

Men man vet inte hur den avlidna kvinnan på boendet blivit smittad.

– Vi kan inte förstå riktigt hur det gått till, och då kan egentligen vem som helst bära på smitta i länet, sade han under torsdagen.