Coronalarm på Kastrup – del av terminal avstängd

Delar av terminalen tre på Köpenhamns flygplats Kastrup stängdes av under fredagen. Det efter att en kvinna fått symtom som liknar de man får av coronaviruset, det rapporterar danska TV2.

ANNONS
|

Under fredagsförmiddagen kom det ett larm om ytterligare ett fall där en person kan ha blivit drabbad av det nya coronaviruset. Danska TV2 rapporterade att en kinesisk kvinna ska ha hämtats med ambulans efter att ha blivit sjuk vid ankomsten till Köpenhamns flygplats Kastrup.

– Hon hade influensasymtom när hon anlände till flygplatsen, säger Kenni Leth, presschef på flygplatsen till kanalen.

Delar av flygplatsens terminal tre stängdes därefter av för städning, men öppnade åter innan lunch.

LÄS MER:1177 tvingas ta in extrapersonal – på grund av oro för coronavirus

Det nya coronaviruset (2019-nCoV) hör till en virusfamilj som i vanliga fall inte är särskilt allvarlig. Det ger oftast förkylningssymptom, men i undantagsfall kan väldigt svaga patienter avlida. Det finns ännu inget vaccin mot coronaviruset.

ANNONS

LÄS MER:Coronaviruset får svenskar att boka om resor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS