Coronaaktivister höll privat fest på båt – tror inte på ”medicinsk apartheid”

Under onsdagskvällen deltog minst 100 personer i en privat fest i Stockholm, skriver Aftonbladet. Enligt tidningen ska festen ha hållits för att demonstrera mot de rådande restriktionerna.

ANNONS
|

Dagen innan julafton, 23 december, presenterades nya rekommendationer och restriktioner från regeringen, i ett försök att minska smittspridningen av covid-19. Bland de nygamla restriktionerna fanns bland annat att vaccinationsbevis skulle uppvisas vid offentliga tillställningar inomhus där fler än 100 personer deltar. Vid privata fester i hyrda lokaler gällde samma regel, men då med maximalt 50 deltagare.

Trots restriktionerna, hölls det under onsdagen en privat fest på en båt i Stockholm, där det enligt arrangörerna deltog minst 100 personer, skriver Aftonbladet.

LÄS MER:Här är de nya restriktionerna som införs 23 december

– Vi behöver inga myndigheter som säger till oss hur vi ska leva, vi är fria att välja det själva, säger Max Winter som tillsammans med Natalie Jonsson arrangerade festen, till tidningen.

ANNONS

Arrangörerna menade vidare att det inte var någon skillnad på den privata festen och när människor befinner sig i gallerior eller julhandlar.

Aftonbladet: Känns det okej att gå emot restriktionerna?

– Vi följer det vi anser är rätt. Det är naturlig lag, människor har rätt att vara fria. Det här är den tillställningen som vi anser behövs idag, säger Max Winter, till tidningen.

Arrangörerna berättar vidare att det inte har för avsikt att följa de restriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterat. Anledningen är att de anser att myndigheterna ändrar sig hela tiden och att det saknas grund för besluten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS