När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och något exploderade inne i fastigheten.
När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och något exploderade inne i fastigheten. Bild: Niklas Luks/TT

E4 öppen igen – containrar skyddar vägen

Efter att ha varit avstängd i över ett dygn på grund av explosionsrisk vid den stora industribranden öppnade E4 utanför Norrköping igen tidigt på söndagsmorgonen. Räddningstjänsten har byggt en barriär av containrar för att skydda förbipasserande vid eventuell explosion.

ANNONS

Den kraftiga branden bröt ut i en industribyggnad i Melby gård vid 23-tiden på fredagskvällen. Byggnaden, som är cirka 90 gånger 15 meter, var övertänd redan när räddningstjänsten kom till platsen och på grund av en kraftig explosion tvingades enheterna backa undan och se på när fastigheten brann ned.

I den förstörda byggnaden finns ett okänt antal gasflaskor som utgör en stor risk för fler explosioner. Beslut fattades tidigt om att stänga av E4 som går precis intill brandplatsen.

Barriär mot väg

Räddningstjänsten har jobbat kreativt med att säkra området. Bland annat har containrar och annat material som fanns i området ställts upp som en barriär mot bilvägen.

ANNONS

Klockan 06 på söndagsmorgonen öppnades E4 återigen för trafik.

Enbart en mindre skara brandmän finns kvar under söndagen för att bevaka det lilla som fortfarande brinner.

Branden var under kontroll redan på lördagen några timmar efter larmet, och på platsen finns i stort sett bara en hög som rasat ihop.

Brandfarligt material

Runtomkring byggnaden finns massor med bråte samt bilar och en båt. Räddningstjänsten plockade även ut brandfarliga varor ur byggnader intill.

Tre familjer som bor i hus intill fick evakueras i samband med branden, men redan vid 01.30-tiden under brandnatten kunde samtliga återvända till sina hem. Ingen person har kommit till skada.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS