Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chris, 41, dog i attentatet

Chris Bevington, 41, från Storbritannien miste livet i fredagens misstänkta terrordåd i Stockholm. Hans pappa berättar nu om den ofattbara sorgen. – Vi är förtvivlade över vår talangfulle och omtänksamma sons tragiska död, säger pappan John Bevington. Bevington sörjs även av sina kolleger på den världskända streamingtjänsten Spotify. – Det finns inga ord, skriver företagets grundare Daniel Ek i ett uttalande.

Under söndagen bekräftade polisen under en presskonferens att de fyra dödsoffren från fredagens attentat i Stockholm är två svenska och två utländska medborgare. 

De utländska medborgarna kom från Belgien och Storbritannien. Brittiska UD gick under dagen i samråd med anhöriga ut med ett uttalande där man bekräftade att 41-årige Chris Bevington är en av de döda. Bevington levde i Stockholm där han arbetade som hög chef på Spotify. 

Underbar make, pappa, son och bror 

– Vi är förtvivlade över vår talangfulle och omtänksamma sons tragiska död. En underbar make, son, pappa, bror och nära vän till många, säger pappan John Bevington i ett uttalande till det brittiska utrikesdepartementet som departementet har skickat till GP. 

Familjen uppger fortsatt att man utöver uttalandet önskar att få sörja i fred i den svåra tiden som de nu går igenom. 

Det brittiska utrikesdepartementet uppger att man nu stöttar familjen Bevington i deras sorg och alla andra som har drabbats av fredagens fruktansvärda dåd. 

– Våra tankar är hos alla som drabbats. Vi kommer att stå skuldra med skuldra med Sverige som går igenom denna tragedi, uppger en talesperson för brittiska UD enligt Sky News.  

Spotify-grundaren: "Finns inga ord."

Den världskända streamingtjänstens Spotifys grundare, Daniel Ek, uppger i ett uttalande på Facebook att Chris Bevington var en mångårig och uppskattad medarbetare hos företaget. 

– Det är med tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotifyteam förlorade livet i fredagens känslokalla attack mot Stockholm, skriver Ek i uttalandet. 

– Chris har varit en del av vårt gäng i över fem år. Han hade stor betydelse, inte bara för verksamheten utan för alla som hade privilegiet att lära känna och arbeta med honom. Det finns inga ord för hur saknad han kommer att bli och för hur ledsna vi alla är över att ha förlorat honom på det här sättet, uppger Daniel Ek fortsatt. 

Belgisk kvinna bland offren

Under söndagsförmiddagen uttryckte även Belgiens biträdande premiärminister Didier Reynders sin sorg för offren i Stockholm och meddelade att en av de avlidna är en belgisk medborgare. 

Den belgiska public service-kanalen RTBF uppger att det handlar om en kvinna i 30-årsåldern från staden Halle, vilket bekräftas av stadens borgmästare. Kvinnan uppges ha varit på semester i Sverige och shoppat i centrala Stockholm när dådet inträffade. På grund av att kvinnan inte bar några identitetshandlingar på sig dröjde det till söndagen innan kvinnan formellt hade identifierats med hjälp av DNA-teknik. 

Polisen uppgav under en presskonferens under söndagen att anhöriga till samtliga dödsoffer informerats. 

De svenska medborgarna som dog i dådet är en vuxen kvinna från Uddevalla kommun och en flicka i skolåldern. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.