Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder, menar Dan Eliasson, generaldirektör för MSB. Arkivbild.
Civilförsvaret behöver mer än fyra miljarder, menar Dan Eliasson, generaldirektör för MSB. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Chefen för MSB: Civilförsvaret behöver mer

Om satsningarna på Försvarsmakten ska få effekt måste också det civila försvaret få mer pengar, anser Dan Eliasson, chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

ANNONS
|

Enligt Eliasson kommer de beräknade kostnaderna att markant överstiga de 4,2 miljarder kronor som försvarsberedningen föreslagit.

"För att få avsedd kraft ut av satsningen på det militära försvaret behöver vi öka motståndskraften i samhället genom en tydlig satsning och inriktning för civilt försvar", skriver han i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Enligt MSB måste det civila försvaret stärkas i flera avseenden. Bland annat behöver räddningstjänsten, befolkningsskyddet och försörjningsberedskapen utvecklas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS