Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En chef inom Kriminalvården har straffats för att ha tvingat nyanställda vikarier att lyssna på hur han med grovt och sexistiskt språk berättat om sitt sexualliv och vilka slags kvinnor har gillar. Arkivbild.

Chef i Kriminalvården straffas för sexism

En chef inom Kriminalvården har tvingat nyanställda vikarier att lyssna på hur han med grovt och sexistiskt språk har berättat om sitt sexualliv och vilka slags kvinnor han gillar. Nu har han omplacerats och fått löneavdrag.

”Medarbetarna har försökt visa att de inte uppskattar hans berättelser genom att lämna rummet när han kommer samt undvika att prata med honom”, sägs det i myndighetens utredning enligt tidningen Publikt.

Både män och kvinnor har tvingats lyssna på berättelserna. Internutredningen noterar att arbetsgivaren känt till chefens sexistiska jargong, men inte trott att problemet var så allvarligt.

Själv nekar han till anklagelserna, men säger att arbetsplatsen har en ”grabbig kultur”. Han får 20 dagars löneavdrag och omplacering till ett annat verksamhetsställe utan arbetsledaransvar.