Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

ARKIVBILD. Foto: Fredrik Sandberg

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Chef för boende påstås ha haft sex med flyktingpojkar

Samlagen mellan en kvinna som var chef för ett boende i Mellansverige och flyktingpojkarna har spelats in, enligt Eskilstuna-Kuriren. – Hon sa ’om ni inte har sex med mig ringer jag Migrationsverket så att de utvisar er’, berättar en av pojkarna för tidningen.

Eskilstuna-Kuriren har tagit del av filmerna som ska ha spelats in på hotell och i kvinnans hem. Enligt tidningen är det tydligt att det pågår ett samlag och både pojkarnas och kvinnans ansikten syns.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kvinnan är chef för ett hem i Mellansverige där pojkarna har placerats efter att ha kommit till landet. Hemmet stängdes, eftersom företaget inte hade de tillstånd som krävs, varpå kvinnan enligt pojkarna började hota dem till att ha sex men henne.

– Hon sa att 'om ni inte har sex med mig ringer jag Migrationsverket så att de utvisar er'. Och 'jag ska förstöra ert ärende och utvisa er', säger en av dem till Eskilstuna-Kuriren.

Om de ställde upp, skulle de få kläder och hygienartiklar. Även andra personer i hennes närhet ska ha kommit till pojkarna och velat ha sex.

Kvinnan ska också ha bjudit dem på alkohol.

– Hon sa att 'det är bra om man dricker sprit innan sex. Det gillar jag'. Men jag lyssnade inte på henne, jag gillar inte att dricka men hon försökte tvinga oss. Men jag gjorde det inte, säger en av pojkarna.

Det är oklart varför samlagen filmades men enligt pojkarna var det kvinnans idé. Hon ska ha sagt att de skulle titta på filmerna när de saknade henne.

Kvinnan nekar till anklagelserna och säger först att det är påhitt. Hon resonerar även kring filmen.

– Om jag nu skulle ha haft det med nån, så är väl det förbjudet att filma nån som har det i såna fall? För att öva utpressning mot den personen?, säger hon till Eskilstuna-Kuriren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.