Charterplan stoppades på Arlanda

Igår hävdes UD:s avrådan för icke nödvändiga utlandsresor. Det första charterplanet till Grekland saknade dock länge tillstånd att landa och stoppades därför på Arlanda. Nu uppger Expressen att Tui fått tillstånd att landa i Grekland.

ANNONS
|

Grekland är ett av de länder som UD inte längre avråder från att åka till. Idag skulle det första charterplanet flyga till Rhodos i Grekland. Haken var länge att resebolaget Tui inte hade tillstånd att landa i Grekland, vilket SVT var först med att rapportera om.

– Det är så här: för att vi ska kunna landa så behöver det grekiska luftfartsverket signera ett antal papper. I och med att flighten sattes in väldigt sent och att situationen har varit komplicerad så är ännu inte allt pappersarbete gjort och därför har vi valt att skjuta på den här flighten, sa Tui:s presschef Adam Györki, till SVT under morgonen.

ANNONS

Har nu fått tillstånd

Senare kom beskedet att Tui fått sitt tillstånd beviljat, något Expressen alltså var först med att rapportera.

Flyget var tänkt att lyfta klockan sju på torsdagsmorgon men blev då uppskjutet på obestämd tid. Vid 09:30 meddelade Tui att planet till Rhodos kommer att lyfta under förmiddagen, enligt Expressen.

Två SAS-flighter med Thessaloniki som destination ställdes dock in.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS