Charterkaoset fortsätter

1 800 Fritidsresor-resenärer drabbades efter ett tekniskt problem. 900 av dem väntar fortfarande under måndagen på att kunna åka på semester. - Vi beklagar verkligen det inträffade, säger Mattias Bergendahl, nordisk informationschef på Fritidsresor.

ANNONS
|

Gårdagens charterkaos började på grund av ett tekniskt problem i ett av Fritidsresors flygplan, något som Göteborgs-Posten rapporterade om i går.

Det drabbade flygplanet skulle lyfta från Landvetter till Rhodos. Samma plan, som tar 300 passagerare, skulle därefter återvända till Landvetter samt göra ytterligare en tur och retur till turkiska Antalya och en tur och retur till Palma.

Sammanlagt drabbades 1 800 passagerare.

Mängder av människor rasade mot Fritidsresor på Facebook. En av de drabbadevar Cathrine Petersson och hennes dotter Jessica.

– Man känner bara nej nej nej. Allt har ju gått i kras nu. Vi har sparat pengar och sett fram så mycket mot detta, sa hon till GP i går.

ANNONS

Under måndagsmorgonen väntade 1 200 passagerare fortfarande på att problemen skulle lösas. Strax innan klockan 13 meddelade Fritidsresor att planet till Antalya hade lyft.

- Vi lyckades även hitta ett ersättningsflyg till Palma, säger Mattias Bergendahl på Fritidsresor.

Morgonens förseningar medföljde förseningar även till Cypern.

- Vi jobbar så mycket vi bara kan. Jag har full förståelse för den frustration som passagerarna känner. När de har sparat länge för att kunna åka på semester, säger Bergendahl och fortsätter:

- Vi beklagar verkligen det inträffade.

ANNONS