Cancersjuka Emma, 4, fick hälsning från hovet

Fyraåriga Emma Askernäs lider av en obotlig hjärntumör. Efter familjens vädjan till allmänheten i hopp om att hon ska få en specialbehandling i Mexiko har de nu samlat in 2,5 miljoner kronor. – Det känns överväldigande att det finns människor som har donerat pengar för att hjälpa en flicka de inte känner, säger Emmas pappa, Micke Askernäs.

ANNONS
|

Det var för drygt ett år sedan som Micke och Marta Askernäs från Stockholm fick mardrömsbeskedet om att dottern Emma hade drabbats av en obotlig hjärntumör - som visade sig vara en av de mest aggressiva varianter som finns, vilket Aftonbladet tidigare har uppmärksammat.

Läkarna hade ingen lösning för att kunna bota Emma från sin hjärncancer och sedan beskedet har tumören växt snabbare än väntat.

– När man fick ett sådant besked av läkarna, då rasade livet totalt, säger Micke Askernäs.

Efter att ha sökt efter behandlingaröver internet hittade familjen en specialbehandling i Mexiko. Behandling är familjens enda hopp för att Emma ska bli frisk, men det kostar. Varje behandlingstillfälle har en kostnad påmellan 130 - 150 000 kronor och Emma kommer att behöva mellan 10 - 12 tillfällen för att sjukdomen ska kunna botas.

ANNONS

"Emma blev jätteglad"

Emmasfödelsedag närmar sig. Hennes högsta dröm har varit att prinsessan Estelle skulle komma på kalaset och tack vare sociala medier har hon i dag fått en grattis-hälsning från hovet.

– Jag tänkte att det inte kommer ske på en miljon år att hon skulle komma på födelsedagskalaset, men hoppades på att kanske, kanske, få en hälsning. I dag fick vi hem post från kungafamiljen med en bild på Estelle. Emma blev jätteglad, det kändes trevligt att de tog sig tid att skicka något snällt till henne, säger han.

"Helt fantastiskt"

För att Emma ska kunna få behandlingen i Mexiko som kan komma att rädda hennes liv, startade familjen en insamling via Facebook som snabbt spridit sig i sociala medier. Tusentals personer har skickat pengar via Swish för att hjälpa Emma på vägen till ett friskare liv.

Pappan berättar att insamlingen ger honom kraft och energi till att aldrig sluta kämpa för Emmas sjukdom.

– Det är helt fantastiskt. Det känns överväldigande att det finns människor som har donerat pengar för att hjälpa en flicka de inte känner. Personligen så ger det här mig hopp för mänskligheten, att världen inte är så kall trots allt negativt som sker. Nu känner jag att jag har ork och kraft, nu kan vi slåss tillsammans med Emma för att hon ska bli frisk, säger Micke Askernäs.

ANNONS

I skrivande stund har familjen fått in 2,5 miljoner kronor och nuplanerar de att åka till Mexiko i slutet på juni i år.

– Jag ser fram emot att berätta om det här för Emma när hon blir äldre, säger han om succéinsamlingen.

ANNONS