Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Centerns partiledare Annie Lööf. Arkivbild.

C-förslag: En miljard till rättsväsendet

Fler åklagare, utökat vittnesskydd och stärkt Nationellt forensiskt centrum (NFC). Så lyder några av de kommande förslagen i Centerpartiets skuggbudget, som vill satsa närmare en miljard kronor mellan perioden 2018–2021 på att stävja brottslighet, rapporterar Svenska Dagbladet.

- Vi har tidigare lagt förslag om fler poliser och bättre villkor för polisen. Men då behöver vi också stärka upp hela rättskedjan, med fler åklagare som kan leda förundersökningar och mer resurser för att säkra den tekniska bevisningen, så att fler vardagsbrott klaras upp och fler grova brottslingar faktiskt sätts bakom lås och bom, säger partiledare Annie Lööf till tidningen.

Nästa vecka påbörjas också terrorsamtalen som statsminister Stefan Löfven bjudit in andra partier till. Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm tidigare i april öppnar Lööf också för både fler utvisningar och utökad kameraövervakning.

- Talar man om utökade möjligheter för kameraövervakning så tror jag att det kan vara ett bra verktyg för att säkra bevisning, säger hon.