Bussolyckan inträffade på länsväg 222, Stavsnäsvägen, i Värmdö kommun. Bussföraren var en av dem som skadades allvarligt och han vårdas fortfarande på sjukhus. Arkivbild.
Bussolyckan inträffade på länsväg 222, Stavsnäsvägen, i Värmdö kommun. Bussföraren var en av dem som skadades allvarligt och han vårdas fortfarande på sjukhus. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Bussföraren misstänks för grov vårdslöshet

ANNONS

Bussföraren vårdas fortfarande på sjukhus efter trafikolyckan i måndags morse där en buss kolliderade med en bärgningsbil i Värmdö kommun öster om Stockholm. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, rapporterar P4 Stockholm.

Sammanlagt skadades ett tjugotal personer i olyckan, varav fyra allvarligt. De andra skadade ska nu ha fått lämna sjukhuset.

Vid olyckan kom bussen av okänd anledning över i mötande körfält. Enligt polisen finns det uppgifter om fläckvis halka på platsen.

"Vi förhör de som har varit på bussen. Bussföraren är fortfarande kvar på sjukhus, han är inte hörd än", säger förundersökningsledaren Tore Kristiansson, till radion.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS