Buss med 15 personer har vält i Ludvika

En buss har vält utanför Ludvika. Enligt polisen ska ett 15-tal personer ha befunnit sig i bussen när den välte. Polisen beskriver även att det verkar ha handlat om en skolskjuts.

ANNONS
|

Olyckan ska ha skett på Blötbergsvägen, cirka en mil västerut från Ludvika. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.

– Det är en buss i linjetrafik som av någon anledning har vält. Enligt uppgifter jag har fått till mig verkar det vara någon slags skolskjuts, säger Olle Lund, vakthavande befäl hos polisen i Bergslagen.

Alla passagerare ska ha tagit sig ur bussen och är oskadda. Det är dock oklart om alla är barn.

– Vi vet inte om alla passagerare var barn, men jag har fått information om att majoriteten ska ha varit det, säger Olle lund.

Föraren däremot ska ha vissa skador, men enligt polisen ska han vara vaken och talbar.

ANNONS

Just nu är det även oklart kring vad som har orsakat olyckan, men polisen kommer att utreda saken.

– Varför bussen har vält vet vi tyvärr inte just nu. Men vi kommer att utreda det på plats när vi har omhändertagit personerna där, säger Olle Lund.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS