Brevbärare räddad med flotte efter broras

Räddningstjänsten i Borlänge fick under onsdagsmorgonen ett dramatiskt larm. Efter att en mindre bro rasat och en brevbärare störtat ner där vägen var borta fick brandmännen rycka ut med flotte.

ANNONS
|

Enligt P4 Dalarna rasade bron efter att kraftiga regnmängder fallit i området. SMHI gick redan under onsdagen ut med klass 2-varningar för kraftig nederbörd i Dalarna och Gävleborg och regnet har under natten vräkt ner.

I Gävle har ovädret lett till massiva översvämningar och i närheten av orten Koppslahyttan sydväst om Borlänge i Dalarna rasade alltså en mindre bro längs en privat väg under den tidiga onsdagsmorgonen.

Efter raset körde en postbil ner i ett vattendraget som bron ledde över. Brevbäraren kunde senare räddas av räddningstjänsten.

– Vi räddade personen med en slags flotte, berättar inre befäl vid räddningstjänsten Dala mitt till Expressen.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS