Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisens kriminaltekniker arbetar vid nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Brandbomber mot krog – 21-åring anhållen

En 21-årig man har anhållits misstänkt för försök till mord, efter att ha kastat in vad som tros vara brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid 01-tiden i natt. Enligt uppgifter från krogen bar mannen på något som liknade ett bombbälte.

Det två föremål som kastades in, enligt Skånepolisen. På restaurangens sajt står det att det var "flera" brandbomber som kastades in genom fönstret. Ingen tog dock eld och mannen som kastade in dem övermannades av krogens vakter och några gäster.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik. Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom", skriver krogen på sin hemsida.

Krogen skriver vidare att det fanns flera brandbomber, eller något som liknar det, i mannens ryggsäck. I väskan ska det också ha funnits något som personalen beskriver som religiösa skrifter.

Polisen vill inte kommentera några detaljer kring föremålen eller den gripne mannen.

- Det kan tyckas märkligt att vi inte kommenterar alla uppgifter som florerar, men allt behöver bearbetas enligt våra rutiner och regler. Det tar ett tag att sammanställa en helhetsbild av händelsen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

Bombgruppen kallades till restaurangen och har beslagtagit de misstänkta föremålen.

Säkerhetspolisen är inte inkopplad i nuläget.

- Vi är informerade om händelsen, men det är ett ärende som utreds av Polismyndigheten, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare på Säpo.

En person skadades av glassplitter på nattklubben.