Allmänheten i Norra hamnen i Malmö uppmanades att hålla sig inomhus under torsdagen sedan en brand på en återvinningsanläggning orsakat kraftig rökutveckling i området.
Allmänheten i Norra hamnen i Malmö uppmanades att hålla sig inomhus under torsdagen sedan en brand på en återvinningsanläggning orsakat kraftig rökutveckling i området. Bild: Johan Nilsson/TT

Brand under kontroll i Malmö – VMA hävs

Svart rök spred sig över Norra hamnen i Malmö under torsdagen efter att en brand brutit ut på en återvinningsanläggning. I flera timmar uppmanades boende i området att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation.

ANNONS

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades av Räddningstjänsten Syd vid 16-tiden.

– Det är brinner i stora pappersbalar. Det är rätt stora volymer. Ingen brandrök är sund, men det är fibrösa ämnen så det är inte det allra värsta, sade inre befäl Torbjörn Krokström till TT medan branden fortfarande rasade.

Eftersom det finns vatten på båda sidor av anläggningen fanns det ingen risk för spridning. Däremot kan släckningsarbetet bli komplicerat, tillade han.

– Vi måste försöka få isär de stora balarna och dämpa elden, så att företaget kan gå in nära med lastvagnar och komma åt dem.

"Nu börjar det bli god effekt på släckningsarbetet i hamnen. Röken har minskat betydligt", skrev Räddningstjänsten Syd på Twitter vid 19-tiden.

ANNONS

Kort därefter hävdes VMA-meddelandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS