Brand sprider sig snabbt på Gotland

Ett skogsområde på 35 hektar brinner mellan Vänge och Buttle i Gotland. Enligt uppgifter försöker räddningstjänsten få kontroll över branden.

ANNONS
|

En gräsbrand har utvecklats till en större skogsbrand i ett område mellan Vänge och Buttle på Gotland.

– De har ingen kontroll på branden så nu ringer vi in försvaret, brandflyg och allt vi kan få tag på, säger en polis på plats till helagotland.se.

Branden ska ha börjat som en gräsbrand på ett område femtio gånger femtio meter.

–Sedan spred sig branden snabbt och övergick till en så kallad toppbrand, där topparna på trädet fattat eld, polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson.

Räddningstjänsten arbetar fortfarande med att bilda sig en uppfattning om brandens omfattning. Enligt brandmästaren Henrik Johansson har branden hunnit sprida sig till ett område på omkring 300 gånger 1000 meter.

ANNONS

– Vi har nio enheter på plats. Sedan har vi ett flyg i luften för att få så bra överblick som möjligt. Vi kör med bandvagnar i skogen och får skogsmaskiner till branden för att göra brandgator i skogen, säger brandmästaren Henrik Johanssontill tidningen.

Ägarna till närliggande fastigheter har informerats om branden och evakueras. Polisen har upprättat avspärrningar på vägar runt området.

ANNONS