Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Brand ombord på Stena Line-färja

En brand utbröt på en Stena Line-färja mellan Karlskrona och Gdynia. Passagerare fick fly sina hytter när röken spreds ombord på färjan, skriver Aftonbladet.

Panik utbröt ombord en färja mellan Karlskrona och Gdynia på onsdagsmorgonen efter att en brand brutit ut ombord och rök spred sig över hela färjan. Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet fick flera plan på färjan utrymmas när färjan befann sig strax utanför Gdynias hamn. 

- Upplevelsen var jättehemskt. Hade det hänt mitt på havet känns det som att alla hade kunna bli begravna, säger ett vittne till Aftonbladet.

Färjan lämnade Karlskrona i Blekinge på tisdagskvällen och branden bröt ut under onsdagsmorgonen. Personal ombord lyckades börja släcka branden innan färjan anlade vid kajen i Gdynia, där polsk räddningstjänst tog över.

- Det uppstod en brand i en av lastbilarna på bildäck på väg in mot Gdynias hamn. Besättningen upptäckte den snabbt och kunde hantera branden, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

Passagerare evakuerades

Passagerare evakuerades från sina hytter som en säkerhetsåtgärd, men ingen kom till skada under branden.

- Färjan ligger nu i hamn i Gdynia och brandkår är på plats ombord för att göra en bedömning av situationen. Passagerare har fått lämna färjan och snart kommer även bilar att kunna köra av, säger Jesper Waltersson.

Stena Spirit trafikerar sträckan mellan Karlskrona och polska Gdynia och är känd för bland annat exklusiva spabehandlingar. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.