Polisen utreder branden i ett flerfamiljshus i Skogås som grov mordbrand. Arkivbild.
Polisen utreder branden i ett flerfamiljshus i Skogås som grov mordbrand. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Brand i Skogås utreds som grov mordbrand

ANNONS

Branden i ett lägenhetshus i Skogås i Huddinge under tisdagskvällen utreds som grov mordbrand, uppger polisen.

– Vi misstänker att branden inte startat på ett naturligt sätt, men exakt vad vi har för information kan jag inte gå ut med nu med hänsyn till utredningen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

Det var efter flertalet larm om en kraftig smäll i ett flerfamiljhus som polis och räddningstjänst kallades till Skogås, där en lägenhet brann.

– Räddningstjänsten kom fram till att det troligtvis är värmen som fått fönstren att explodera, säger Westberg.

Flerfamiljshuset spärrades av under släckningsarbetet, men avspärrningen är nu hävd och de boende har fått återvända till sina lägenheter. Det finns inga rapporter om att någon skadats i branden.

ANNONS

I lägenheten pågår just nu en teknisk undersökning och under kvällen har polisen genomfört ett antal förhör. Polisen uppger inte om det finns någon misstänkt för brottet i nuläget, men bekräftar att ingen ännu gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS