Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En brand har utbrutit i en industrilokal i Nyköping. Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT
En brand har utbrutit i en industrilokal i Nyköping. Arkivbild. Bild: Bertil Enevåg Ericson / TT

Brand i Nyköping misstänks vara anlagd

En man i 50-årsåldern fördes under lördagen till sjukhus i samband med en stor brand i en industribyggnad i Nyköping. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Vid 12-tiden på lördagen larmades räddningstjänst och polis till ett industriområde i södra Nyköping där det börjat brinna i en industribyggnad.

En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus, men ska enligt polis inte ha varit allvarligt skadad. Ingen annan person ska ha funnits i byggnaden när polisen kom till platsen.

Det stod snart klart att branden var för kraftig för att byggnaden skulle kunna räddas, och under eftermiddagen och kvällen inriktade sig brandkåren på skadebegränsande åtgärder. Man räddade så mycket inventarier som möjligt och bärgade bort bilar som riskerade att fatta eld.

Vid halv elva-tiden på kvällen brann det fortfarande på platsen och släckningsarbetet förväntades fortsätta under hela natten och in på söndagen.

Trotsade avspärrningar

Flera företag finns i lokalen, som är cirka 40 gånger 80 meter stor och ligger på Materialvägen. Trafiken kring Arnöleden i Nyköping stängdes av, men enligt polisen var det många som trotsade avspärrningarna.

– Vi har problem på platsen med att man inte efterlever de avspärrningar vi har. Det står en polis och spärrar trafiken, och ändå väljer man att köra förbi. Man kan bara beklaga att man inte inser allvaret i det här, säger Kristian Malzoff, vakthavande befäl vid polisen.

På kvällen kom också väktare till platsen för att bistå räddningstjänsten med att hålla undan trafik och allmänhet från området.

Utreds som mordbrand

Under eftermiddagen inledde polisen en förundersökning om grov mordbrand, men Malzoff vill inte säga på vilka grunder.

– Vi har inlett en förundersökning, men anledningen till det får jag avvakta med.

Den tekniska undersökningen av platsen kommer att få vänta till början av nästa vecka.