Bråk i Stockholm – 105 omhändertagna

105 personer har omhändertagits och fem har gripits i Husby centrum efter oroligheter i området. Polisen har inlett en förundersökning om upplopp.

ANNONS
|

Polisen fick under lördagseftermiddagen in samtal om att en konflikt mellan två grupperingar i Husby centrum lett till upprörd stämning.

Polisen har under kvällen arbetat med att upprätthålla ordning och säkerhet på platsen.

En förundersökning om upplopp har inletts och fem personer har gripits. Ytterligare 105 personer har omhändertagits och kommer att avlägsnas.

Enligt uppgifter till Aftonbladet uppstod konflikten i samband med en fest.

– Det har varit spänt sedan halv fem. Sedan eskalerade det och övergick till mer våldsyttringar och det var då polisen valde att omhänderta de här människorna, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

ANNONS

Vid halv nio-tiden på kvällen uppger Stockholmspolisen att det är lugnt på platsen och att de omhändertagna håller på att transporteras bort.

– Det är lugnt nu, men vi kommer att finnas kvar så länge det behövs, säger Helena Boström Thomas.

Polisen har inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS