Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Bråk före skottlossning i Malmö

En skottlossning i Malmö sent på tisdagen föregicks av ett bråk med misshandel några timmar tidigare. En man i 25-årsåldern blev efter det skjuten i huvudet när han satt i en bil.

Larmet om skottlossningen på Hyacintgatan i Malmö kom efter klockan 23. Strax efteråt fick polisen också uppgifter om att en skottskadad person kommit in till akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

-Den skjutne är kvar på sjukhuset och ska höras. Kulan är bortplockad och han kommer att överleva, säger polisens informationsansvarige Anders Lindell.

Han berättar att kulan träffat vid tinningen på mannen och sedan följt skallbenet, utan att vålla några livshotande skador. Mannen i 25-årsåldern ska ha varit en av fem män som färdades i en bil när någon sköt in i bilen genom bakrutan.

Polisen sätter skottdramat i samband med ett bråk ett par timmar tidigare på tisdagskvällen, då flera personer ur olika grupperingar rök ihop på Köpenhamnsvägen. Det resulterade i polisingripande och anmälningar om misshandel. Möjligen kan skottet på Hyacintgatan ha varit en hämnd för den händelsen. Någon misstänkt för skjutningen finns ännu inte, men flera av de inblandade i bråket är kända av polisen sedan tidigare.