Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Botkyrka i sorg efter att tolvårig flicka skjutits till döds

Natten till söndag blev en tolvårig flicka skjuten till döds i Norsborg i Botkyrka kommun utanför Stockholm. Under dagen har människor samlats vid platsen för att sörja och sätta fram tända ljus och blommor.
– Hon var min sons kompis. De skulle åkt och badat tillsammans i dag och jag vet inte hur jag ska trösta honom, säger Ruba Albitar.

Under söndagen har människor kommit till rastplatsen vid E4 i Norsborg för att sörja den tolvåriga flicka som i natt dödades i en skottlossning.

– Det är så hemskt. Jag vet inte vad jag ska säga. Hon var min sons kompis. De skulle åkt och badat idag och jag vet inte hur jag ska trösta honom. Vi är i chock båda två, säger Ruba Albitar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen träffades flickan av en förlupen kula och ska inte ha varit målet för skjutningen. Flera personer har tagits in till förhör men ännu har man ingen misstänkt eller frihetsberövad. Under eftermiddagen har man hävt avspärrningen. När GP kom till platsen satt en polis och tröstade fem tjejer i tonårsåldern.

– Jag var på jobbet när min son ringde mig och sa att hon hade blivit skjuten. Han kan inte förstå varför det hänt och tycker det är orättvist, säger Ruba Albitar.

LÄS MER: Tolvårig flicka skjuten till döds i Botkyrka

Sujeevan hörde flera smällar

Sujeevan Tharman jobbade på McDonalds alldeles bredvid brottsplatsen när skotten avfyrades.

– Vi hörde sju eller åtta skott och då gick vi ut. Vi fick höra av några som stod utanför att det var någon som hade skjutit raketer. Sen när jag gick ut för att slänga soporna så såg jag flickan liggandes där.

Sujeevan Tharman hörde skotten inifrån sin arbetsplats och såg också när flickan blev vårdad på plats av ambulanspersonalen. Bild: Olof Ohlsson
Sujeevan Tharman hörde skotten inifrån sin arbetsplats och såg också när flickan blev vårdad på plats av ambulanspersonalen. Bild: Olof Ohlsson

Enligt uppgifter till GP är flickan hemmahörande i södra Stockholm.

– Det är extra hemskt när det är en så ung flicka. Hon hade så mycket kvar att leva för, säger Sujeevan Tharman.

Många kom för att sörja

Rastplatsen är tungt trafikerad och många av de som stannar får veta först då vad det är som hänt. Flera personer uppger att rastplatsen är en samlingsplats för ungdomar. Här finns ett McDonalds, Pizza hut och en Shell mack som är öppen dygnet runt. Under eftermiddagen kom fler och fler till platsen för att sörja. De flesta var barn i unga tonåren.

Andrei Khromchanka kände inte flickan men gick förbi för att visa sin omtanke. Bild: Olof Ohlsson
Andrei Khromchanka kände inte flickan men gick förbi för att visa sin omtanke. Bild: Olof Ohlsson

Andrei Khromchanka är uppvuxen i norra Botkyrka och kom hit under dagen för att hälsa på sin mamma men valde att åka förbi platsen för att sörja den bortgångna flickan.

– Jag kände inte henne men jag tycker att det är viktigt att man stannar och visar sin omtanke ändå. Jag är inte chockad över att här sker en skottlossning. Det är mycket oroligheter i området. Det är åldern på flickan som är det är chockerande, säger han.

Ruba Albitar och hennes son sitter kvar vid platsen, båda två är fortfarande skakade av händelsen och har tårar i ögonen.

– Vi brukar komma hit ofta och handla och fika. Jag har bott här hela mitt liv och tyckt att det varit en trygg plats. Nu kommer jag inte våga släppa iväg min son hit. Det är bara så sorgligt. Jag vet inte vad jag ska säga mer, säger hon.

GP:s reporter Markus Botsjö och fotograf Olof Ohlsson på plats i Norsborg. Bild: Olof Ohlsson
GP:s reporter Markus Botsjö och fotograf Olof Ohlsson på plats i Norsborg. Bild: Olof Ohlsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.