En Bornholmsfärja har i hård blåst kört in i en pir i Rönne hamn på Bornholm. Arkivbild på ett en annan av rederiets färjor.
En Bornholmsfärja har i hård blåst kört in i en pir i Rönne hamn på Bornholm. Arkivbild på ett en annan av rederiets färjor. Bild: Johan Nilsson/TT

Bornholmsfärja i krock med pir

ANNONS

I hård blåst rammade en Bornholmsfärja en pir i Rönnes hamn då den var på väg att avgå mot Ystad. Ingen människa kom till skada.

– Det lät lite som när man knycklar sönder en aluminiumburk, fast mycket högre och mörkare förstås. Vi blev lite chockade när vi tittade ut genom fönstret, för då såg vi att det var skrovet som skrapade emot piren, säger passageraren Elton Eisenschmidt till Ystads Allehanda.

Olyckan med Bornholmslinjens färja Express 2 inträffade vid 14.30-tiden på eftermiddagen, rapporterar Bornholms Tidende.

– Färjan vände om och seglade tillbaka in i hamnen, där eventuella skador ska besiktigas, säger Jesper Maack, kommunikationschef på Bornholmslinjen.

ANNONS

Färjan Express 2 trafikerar linjen Ystad–Bornholm och samtliga avgångar i båda riktningar riskerar att påverkas under fredagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS