Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I dag förväntas den anklagade 32-årige nazisten för första gången berätta sin version av bråket på Möllevången för två år sedan.

Blod på jackorna möjligt bevis

Den anklagade 29-åringen menar att han inte har något minne av bråket på Kristianstadsgatan, då minst fyra personer misshandlades allvarligt. Under eftermiddagen ska även den 32-årige nazisten ge sin bild av förloppet.

I dag fortsätter rättegången mot de två män som i mars 2014 ska ha misshandlat minst fyra personer på Kristianstadsgatan i Malmö. Under förmiddagen hördes två av de personer som ska ha utsatts för våldet. Senare i dag förväntas också den anklagade nazisten berätta sin version.

Den anklagade 29-åringens försvarsadvokat lyfte fram att en av de misshandlade i ett polisförhör, som gjordes samma kväll som bråket inträffade, sagt att hon inte skulle kunna identifiera ansiktet på den som knivhögg henne om hon såg honom igen.

- Du måste ta i beaktande att jag i stunden inte ens visste om Showan var levande eller död. Det var det enda jag kunde tänka på, sade den misshandlade kvinnan.

- Men om du inte visste om han var levande var det väl kanske ännu större orsak att försöka hjälpa polisen, sade försvarsadvokaten.

En kommentar som resulterade i en kollektiv suck bland de kamrater till de misshandlade som följer rättegången från åhörarplats.

Ny berättelse

Den ena av de anklagade, en 32-årig nazist med bakgrund i det numera nedlagda Svenskarnas parti, har i polisförhören vägrat samarbeta och konsekvent svarat på frågor med inga kommentarer. Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har nazisten meddelat att han under rättegången ska berätta sin version av händelserna, vilket i så fall kommer tillföra helt nya uppgifter till fallet.

Mannen som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket tvivlade inte när han lade fram sin berättelse.

- Jag vänder mig om, då ser jag XX (32-åringen) stå framför mig. Jag ser att han gör en tillbakadragande rörelse med sin högerarm, som en omvänd krok. I sin högra hand håller han en kniv, sade mannen under tisdagens förhör.

Under förmiddagens förhandlingar i Malmö tingsrätt diskuterades bland annat varför den anklagade 32-åringens blod hittats på två av de målsägandes jackor. De båda hade enligt egen utsago inte varit i kontakt med varandra under bråket.

- Enda anledningen jag kan tänka mig är att vi blivit knivhuggna av samma person, sade en av de misshandlade under tisdagens förhör.

Viftade med flaska

Tidigare under dagen berättade även den andra anklagade, en 29-årig man, sin version av händelserna. Mannen sade att han var på väg till en buss när han någon i hans kompisgäng sade att det fanns folk bakom dem. 29-åringen säger att han viftat med en flaska, men han har inget minne av att han varit i slagsmål. Han vet inte heller hur Showan Shattaks blod hamnat på hans jacka och tröja.

- Vi har väl varit i kontakt med varandra, eller så har jag varit i kontakt med någon som varit i kontakt med honom. Jag vet inte, sade 29-åringen i rätten.