Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I dag förväntas den anklagade 32-årige nazisten för första gången berätta sin version av bråket på Möllevången för två år sedan.

Blod på jackorna möjligt bevis

I dag fortsätter rättegången mot de två män som i mars 2014 ska ha misshandlat minst fyra personer på Kristianstadsgatan i Malmö. Under förmiddagen hördes två av de personer som ska ha utsatts för våldet. Och i dag förväntas också den anklagade nazisten berätta sin version.

Under förmiddagens förhandlingar i Malmö tingsrätt diskuterades bland annat varför den anklagade 32-åringens blod hittats på två av de målsägandes jackor. De båda hade enligt egen utsago inte varit i kontakt med varandra under bråket.

- Enda anledningen jag kan tänka mig är att vi blivit knivhuggna av samma person, sade en av de misshandlade under tisdagens förhör.

Visste inte om han levde

Den anklagade 29-åringens försvarsadvokat Theodor Nordenadler lyfte fram att en av de misshandlade i ett polisförhör, som gjordes samma kväll som bråket inträffade, sagt att hon inte skulle kunna identifiera ansiktet på den som knivhögg henne om hon såg honom igen.

- Du måste ta i beaktande att jag i stunden inte ens visste om Showan var levande eller död. Det var det enda jag kunde tänka på, sade den misshandlade kvinnan.

- Men om du inte visste om han var levande var det väl kanske ännu större orsak att försöka hjälpa polisen, sade försvarsadvokaten.

En kommentar som resulterade i en kollektiv suck bland de kamrater till de misshandlade som följer rättegången från åhörarplats.

Ny berättelse

Den ena av de anklagade, en 32-årig nazist med bakgrund i det numera nedlagda Svenskarnas parti, har i polisförhören vägrat samarbeta och konsekvent svarat på frågor med inga kommentarer. Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har nazisten meddelat att han under rättegången ska berätta sin version av händelserna, vilket i så fall kommer tillföra helt nya uppgifter till fallet.

Mannen som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket tvivlade inte när han lade fram sin berättelse.

- Jag vänder mig om, då ser jag XX (32-åringen) stå framför mig. Jag ser att han gör en tillbakadragande rörelse med sin högerarm, som en omvänd krok. I sin högra hand håller han en kniv, sade mannen under tisdagens förhör.

Vem anföll vem

I polisförhören har den anklagade 29-åringen hävdat att det var han och hans kompisar som anfölls av vänsteraktivister. Måndagens session avslutades med att den misshandlade MFF-profilen Showan Shattak förhördes. Försvaret lade mycket vikt vid ett blodigt tandskydd som hittades i Shattaks ficka, vilket enligt dem tyder på att Shattak var beredd på att slåss. Shattak svarade att han hade med sig tandskyddet eftersom han några dagar tidigare skadat en tand i samband med ett fall.