I dag förväntas den anklagade 32-årige nazisten för första gången berätta sin version av bråket på Möllevången för två år sedan.
I dag förväntas den anklagade 32-årige nazisten för första gången berätta sin version av bråket på Möllevången för två år sedan.

Blod på jackorna möjligt bevis

I dag fortsätter rättegången mot de två män som i mars 2014 ska ha misshandlat minst fyra personer på Kristianstadsgatan i Malmö. Under förmiddagen hördes två av de personer som ska ha utsatts för våldet. Och i dag förväntas också den anklagade nazisten berätta sin version.

ANNONS
|

Under förmiddagens förhandlingar i Malmö tingsrätt diskuterades bland annat varför den anklagade 32-åringens blod hittats på två av de målsägandes jackor. De båda hade enligt egen utsago inte varit i kontakt med varandra under bråket.

- Enda anledningen jag kan tänka mig är att vi blivit knivhuggna av samma person, sade en av de misshandlade under tisdagens förhör.

ANNONS

Visste inte om han levde

Den anklagade 29-åringens försvarsadvokat Theodor Nordenadler lyfte fram att en av de misshandlade i ett polisförhör, som gjordes samma kväll som bråket inträffade, sagt att hon inte skulle kunna identifiera ansiktet på den som knivhögg henne om hon såg honom igen.

- Du måste ta i beaktande att jag i stunden inte ens visste om Showan var levande eller död. Det var det enda jag kunde tänka på, sade den misshandlade kvinnan.

- Men om du inte visste om han var levande var det väl kanske ännu större orsak att försöka hjälpa polisen, sade försvarsadvokaten.

En kommentar som resulterade i en kollektiv suck bland de kamrater till de misshandlade som följer rättegången från åhörarplats.

Ny berättelse

Den ena av de anklagade, en 32-årig nazist med bakgrund i det numera nedlagda Svenskarnas parti, har i polisförhören vägrat samarbeta och konsekvent svarat på frågor med inga kommentarer. Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har nazisten meddelat att han under rättegången ska berätta sin version av händelserna, vilket i så fall kommer tillföra helt nya uppgifter till fallet.

ANNONS

Mannen som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket tvivlade inte när han lade fram sin berättelse.

- Jag vänder mig om, då ser jag XX (32-åringen) stå framför mig. Jag ser att han gör en tillbakadragande rörelse med sin högerarm, som en omvänd krok. I sin högra hand håller han en kniv, sade mannen under tisdagens förhör.

Vem anföll vem

I polisförhören har den anklagade 29-åringen hävdat att det var han och hans kompisar som anfölls av vänsteraktivister. Måndagens session avslutades med att den misshandlade MFF-profilen Showan Shattak förhördes. Försvaret lade mycket vikt vid ett blodigt tandskydd som hittades i Shattaks ficka, vilket enligt dem tyder på att Shattak var beredd på att slåss. Shattak svarade att han hade med sig tandskyddet eftersom han några dagar tidigare skadat en tand i samband med ett fall.

ANNONS