Blixt slog ned – stopp i tågtrafiken

Ett oväder med ett antal blixtnedslag har gjort att tågtrafiken mellan Gnesta och Flen står helt stilla – vilket påverkar resenärer mellan Göteborg och Stockholm. – Vi jobbar med att lösa problemet, och hoppas på att tågtrafiken kommer igång snart, annars kan omledning vara ett alternativ, säger Katarina Wolffram på Trafikverket.

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen orsakade ett oväder i Stockholmsområdet att Trafikverkets signalsystem har slagits ut i närheten avSödertälje.

– Det är ett antal blixtar som har slagit ner, och vi måste åtgärda detta, säger Katarina Wolffram på Trafikverket.

Tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm drabbas

I och med blixtnedslagen står all tågtrafik som går via sträckorna Gnesta och Flen helt stilla –detta innebär att tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm drabbas.

– Det är helt stopp, och vi hoppas på att detta ska kunna lösa sig snart och tills dess står all trafik på sträckan stilla, säger Katarina Wolffram.

Tekniker är för närvarande på väg till området, och det är ännu oklart när sträckan kommer att kunna trafikeras igen.

ANNONS

– Ifall det tar lång tid att åtgärda det här, kan det bli aktuellt med en omledning via Västerås för trafiken mellan Stockholm och Göteborg, säger Katarina Wolffram.

"Det finns flera fel som måste åtgärdas"

Strax innan klockan 19 på fredagskvällen meddelar Trafikverket att stoppet kvarstår.

– Tekniker finns på plats, det finns flera fel som måste åtgärdas, säger Katarina Wolffram.

På grund av stoppet har SJ fått omleda sina snabbtåd mellan Göteborg och Stockholm uppger Ann-Katrin Backman, vid SJs presstjänst.

– Vi har fått göra så att våra snabbtåg nu går en omväg via Eskilstuna, säger Ann-Katrin Backman.

Omvägen tar ungefär en timme extra i tid, men på grund av att tågen redan ligger efter i tidtabellerna så kommer resenärerna att behöva räkna med ytterligare förseningar.

– Det handrar om minst en timme extra, säger Ann-Katrin Backman.

ANNONS