Jan Björklund föreslås bli omvald som Liberalernas partiledare. Arkivbild.
Jan Björklund föreslås bli omvald som Liberalernas partiledare. Arkivbild.

Björklund: Jag är stolt och taggad

ANNONS
|

"Jan Björklund är den person som är bäst lämpad att leda oss liberaler i nästa års valrörelse", skriver Olle Schmidt, ordförande i partiets valberedning i ett pressmeddelande.

- Jag har fått ett väldigt starkt stöd i den här nomineringsprocessen och det är jag naturligtvis tacksam för, säger Jan Björklund till TT.

Starkt partistöd

Björklund utmanades tidigare i år av Birgitta Ohlsson, som tvingades kasta in handduken när Björklund visade sig ha ett större stöd i Stockholms län. Ohlsson meddelade samtidigt att hon lämnar sina uppdrag i partiledningen, men fortsätter riksdagsuppdraget "tills vidare".

ANNONS

- Jag beklagar att hon väljer lämnar politiken helt och hållet. Däremot var det så att jag har haft det klart starkaste stödet till ordförandeskapet, säger Jan Björklund.

Enligt L-ledaren har striden om posten inte skapat osämja mellan honom och Ohlsson.

TT: Har Birgitta Ohlsson gratulerat dig?

- Ja vi har talats vid, absolut, säger han.

"Erfarenhet en tillgång"

Björklund har varit partiledare sedan 2007 och han ser den långa tiden på posten som viktigt inför nästa års val.

- Erfarenhet är ingen belastning utan det är en tillgång både i uppdraget att lyfta Liberalerna och Alliansen, säger han.

Valberedningen föreslår också att Helene Odenjung blir omvald som förste vice ordförande och att Christer Nylander blir ny andre vice ordförande i Liberalerna efter Erik Ullenhag.

ANNONS
TT

ANNONS