USA:s utrikesminister Antony Blinken. Arkivbild.
USA:s utrikesminister Antony Blinken. Arkivbild. Bild: Sean Kilpatrick/AP/TT

Billström diskuterade Nato med Blinken

ANNONS
|

Utrikesminister Tobias Billström (M) talade med USA:s utrikesminister Antony Blinken under torsdagen, bland annat om Sveriges och Finlands inträde i Nato.

På Twitter gratulerar Blinken sin svenske motpart till dennes nya ministerpost.

"Utmärkt första samtal i dag och jag ser fram emot att bygga vidare på den starka relationen mellan USA och Sverige", skriver Blinken.

"Hade ett väldigt produktivt samtal med Blinken i dag, om många ämnen av intresse för både Sverige och USA", skriver Billström på samma sajt.

Enligt Vita husets talesman Ned Price diskuterade man också hur man ska hantera "de utmaningar man ställs inför" från Kina och samarbetet mellan EU och USA under Sveriges ordförandeskap i unionen 2023.

ANNONS
Utrikesminister Tobias Billström (M).
Utrikesminister Tobias Billström (M). Bild: Marko Säävälä/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS