Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bil körde ner i å - två personer döda

En personbil körde ner i en å utanför Ronneby runt klockan åtta på nyårsdagsmorgonen. Två personer omkom och en person vårdas med kritiska skador.

Fem personer var nere och körde vid ett industriområde i Kallinge strax utanför Ronneby. Av någon anledning körde de ner i ån vid Avenboksvägen. Bilen slog runt och blev liggandes på taket.

Två personer lyckas ta sig ur bilen på egen hand och slog larm. Räddningstjänsten ryckte ut och fick på vägen dit veta att tre personer fanns kvar i bilen.

- Vi sprang längst åkanten och sökte efter bilen. En person på olycksplatsen berättade att den skulle ligga vid ett rött tegelhus, säger Johnny Rasmussen, inre befäl på Räddningstjänsten Ronneby.

Bilen hittades nära en bro. Två däck stack upp ur vattnet. Det var mörkt och svårt att se. Räddningstjänstens ytlivräddare gick i vattnet och försökte lokalisera personerna i bilen. Dykare från Karlskrona anlände till olycksplatsen för att hjälpa till.

- En dykare tog med hjälp av ytlivräddarna ut tre personer från bilen som de drog upp på land. Man påbörjade återupplivning av personerna.

Personerna kördes till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Runt klockan 14 på nyårsdagen meddelades att en av personerna avlidit, en man i 40-årsåldern. De två andra, en man och en kvinna i åldrarna 18-30 år, vårdades då fortfarande med kritiska skador.

Strax innan klockan nio på fredagskvällen uppgav TT att även den kritiskt skadade mannen hade avlidit och att kvinnans tillstånd fortfarande var oförändrat kritiskt.

Varför personerna körde bil i området, som i Kallinge kallas för Kockumsområdet, är oklart. Likaså är det oklart varför de körde ner i ån, men enligt räddningstjänsten hade det snöat lite grann på morgonen och det var halt.

I nuläget finns ingen misstanke om brott.

- Det återstår att utreda, förhör har påbörjats med de personer som kunde ta sig upp för egen maskin, säger Calle Persson vid polisen i Blekinge, till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.