Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sökandet efter den misstänkt mördade kvinnan i Avesta fortsätter. Arkivbild.

Bil hett spår i jakt efter försvunnen kvinna

Polisen har fortfarande inte hittat den kvinna som misstänks ha blivit mördad av sin 45-årige man i Avesta.

Polisens arbete för att hitta den försvunna kvinnan i Avesta fortsätter. I två dagar har man utfört dörrknackningar i området, och enligt polisens spaningsledare Olof Norgren kan arbetet komma att fortsätta veckan ut.

Kan vara vid liv

På tisdagseftermiddagen gick polisen ut med namn och bild på den försvunna kvinnan och vädjade om hjälp från allmänheten. Olof Norgren säger att man arbetar utifrån flera teorier om vad som kan ha hänt.

- Det går inte att utesluta att hon fortfarande kan vara vid liv. Men det kan så klart också vara så att hon är död. I nuläget är det omöjligt att spekulera i vad som har hänt.

Den mordmisstänkte 45-åringen flydde Sverige med deras gemensamma barn, men greps senare i en bil vid en gränskontroll i Slovenien. Mannen är nu på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vill ha bilen till Sverige

Bilen som den misstänkte greps i är av stort intresse för svensk polis. I första hand arbetar man för att den ska föras tillbaka till Sverige så att den kan undersökas av polisens tekniker.

- Det andra alternativet är att svenska tekniker åker till Slovenien för att undersöka bilen på plats. Alternativ tre är att vi får teknisk hjälp från Slovenien som kan undersöka bilen där, säger Olof Norgren.