Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten, får oönskad uppmärksamhet. Arkivbild.
Anders Tegnell, statsepidemiolog Folkhälsomyndigheten, får oönskad uppmärksamhet. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Bidens coronarådgivare sågar Tegnell

ANNONS

”Din strategi kan inte ta livet av folk hur länge som helst innan du antingen får sparken eller jämförs med en nazist”. Så lyder president Joe Bidens nye covidrådgivares inlägg om Anders Tegnell på Twitter, rapporterar Aftonbladet.

I en lång harang i tweeetform, daterad till 3 december, påstår den nya coronarådgivaren Andy Slavitt bland annat att Sveriges strategi varit att skydda äldre samt att uppnå flockimmunitet i befolkningen – det sistnämnda ett påstående som både Tegnell och Folkhälsomyndigheten flera gånger avfärdat.

Andy Slavitt har fram tills nu varit engagerad i ett schweiziskt företag som tillverkar munskydd, ett engagemang som avslutats när han nu tillträder sin nya roll.

ANNONS

s

Anna Karolina Eriksson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS