Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Belinda Olssons mamma om dottern: "Lite mesig"

Belinda Olsson är ansvarig för SVT:s partiledarintervjuer i Almedalen. Inför kvällens första utfrågning tar hon hjälp från oväntat håll - mamma Berit. - Hon följer allt jag gör, och har synpunkter på vad jag kan göra bättre, säger Belinda Olsson

I dag är första dagen av Almedalsveckan och politiskt mingel varvas med partiledarutfrågningar. I en trailer inför Opinion Almedalen sitter Belinda Olsson och får tips inför partiledarintervjuerna av sin mamma, Berit Olsson.
- Hon sa att jag har varit lite mesig och ska vara tuffare, så jag får jobba på det. Sen tipsade hon om att jag ska hälsa från henne när politikerna inte svarar rakt av på mina frågor, men jag vet inte riktigt om det kommer att fungera.

Belinda Olsson beskriver sin mamma som en politiskt intresserad väljare, och en bra påminnelse om vilka partiledarintervjuerna riktar sig till.
- Almedalen är verkligen en bubbla, där vi som är där tror att det är det viktigaste i hela världen. Utanför bubblan händer massa andra grejer. Det är sommar, folk oroar sig för vädret och inte minst för hur det ska gå för Island i fotbolls-EM ikväll.

Hur ser årets SVT-satsning ut?
- SVT har ett jättemaskineri, men vi på Opinion sänder varje kväll i åtta kvällar. Då håller jag i partiledarintervjuerna och Axel Gordh Humlesjö i diskussionsdelarna. Det blir ett intensivt schema.

Vad hoppas du på under årets Almedalsvecka?
- Spännande politiska tal, och att jag kan få till bra intervjuer med politikerna och få något vettigt ur dem. Förra året hade jag en höger-vänsterskala där de fick placera in sig. Den är med i år igen, men jag har ocskså lånat en liten rosa plåtväska av min 17-månaders dotter. Den är mitt hemliga vapen för att få dem att bli lite mer personlig med dem. Jag vill veta hur partiledarna är som människor.

- Annars hoppas jag att Island vinner i fotbolls-EM ikväll. Almedalen i all ära, men ikväll är Island det viktigaste. Vi brukar ha stor publik på plats, så kanske kan jag få dem att göra den där isländska klappramsan.

Vulkanen?
- Ja precis! Den ska jag få publiken att göra. Eller varför inte partiledarna. Det är mitt mål ikväll!

Här är trailern för kvällens Opinion från Almedalen, där Belinda Olssons mamma Berit tycker till om hennes intervjuteknik:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.