Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) talade vid inledningen av det globala mötet för att stoppa våld mot barn som hölls i Stockholm.

Barnministern: Bättre data kring våld behövs

Barnminister Åsa Regnér (S) säger att bättre metoder behövs för att kunna följa utvecklingen kring våld mot barn i samhället.

Åsa Regnér är nöjd med det globala högnivåmötet i Stockholm där temat var att hitta lösningar för att få slut på våld mot barn. Flera höga FN-chefer deltog, liksom en lång rad ministrar från olika länder.

- Alla har suttit i rummet, deltagit, bidragit med konkreta åtgärder man vill vidta. Flera länder har också kommit med i partnerskapet för att våldet ska upphöra. Det har verkligen varit tydligt att man förstår att frågan om våld mot barn är stor och måste vara central i samhällsutvecklingen, säger hon.

Att stora namn deltar är viktigt, enligt Regnér, bland annat för att de kan använda sin makt och sitt inflytande för att förbättra situationen.

Mötet var överens om ambitionen att våld mot barn ska upphöra, och att man ska mäta utvecklingen för att se att den minskar.

- Vi har ju bra statistik i Sverige, men vi måste nog också hitta ännu bättre sätt att följa målet. Här kan vi nog behöva gå igenom hur vi mäter det här så att vi också kan få jämförelser mellan länderna, säger Åsa Regnér.