Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ett barn skadade sig på ett vasst föremål vid ett bad i Tyresö. Bryggan på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.

Barn skadat för andra dagen vid badplats

Räddningstjänst larmades till Kumlabadet i Tyresö efter att ett barn skadat sig på något vasst föremål. Det rapporterades först om järnrör i vattnet.

När räddningstjänsten kom fram hade dock redan barnet körts med ambulans till sjukhus. Vad som gjort att barnet skadat sig är dock oklart men det finns en möjlig förklaring.

- Vi hittade inget när vi sökte i vattnet och runt omkring bryggan. Men det finns fästen från bryggan som har järnrör i sig och de var tydligen lite vassa. Så det skulle kunna vara förklaring till sårskadorna, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Larmet om järnrören kom till räddningstjänsten efter att man hade blivit kontaktad av personal på Karolinska universitetssjukhuset.

- Det är en sköterska på barnavdelningen som ringt och lagt märke till att det kommit in barn från samma plats två dagar i rad, säger Andreas Linder.

Han har haft kontakt med kommunens säkerhetschef, som nu har ansvaret för att slipa ned eller fixa till de vassa föremålen.

Tolv bilar vid badet har enligt polisen fått parkeringsböter eftersom de parkerat så räddningstjänstens infart till badplatsen kunnat försvåras.