Tre barn har i flera månader hållits inlåsta sina föräldrar på grund av deras rädsla för covid-19. Arkivbild.
Tre barn har i flera månader hållits inlåsta sina föräldrar på grund av deras rädsla för covid-19. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Barn omhändertagna efter coronainlåsning

ANNONS

Tre barn i Jönköpings län har hållits inlåsta sedan i våras av sina föräldrar på grund av rädsla för covid-19. Barnen har nu omhändertagits efter dom i förvaltningsrätten, enligt P4 Jönköping.

– Det är en absolut krock mellan hur människor tänker i olika världsdelar och så kommer barn delvis i kläm i det här och en rädsla för en pandemi som vi väl alla ska vara rädda för på ett eller annat sätt, säger advokat Mikael Svegfors, företrädare för barnen, till radion.

Barnen har gjort skolarbete hemifrån sedan i mars och har enligt P4 Jönköping, som hänvisar till domen, inte fått vara med varandra och hållits isolerade på sina rum.

ANNONS

Föräldrarna, som enligt radion följt rapporteringen om pandemin främst ifrån sitt tidigare hemland och inte via läget i Sverige, nekar till att ha hållit barnen hemma med tvång. De kommer att överklaga domen om tvångsomhändertagande, enligt P4 Jönköping.

Rättad: I en tidigare version fick advokat Svegfors fel förnamn.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS