Helgens skottlossning i Uppsala riktades mot en lägenhet där barn vistades. Arkivbild.
Helgens skottlossning i Uppsala riktades mot en lägenhet där barn vistades. Arkivbild.

Barn i skottlinjen vid Uppsalaskjutning

Skottlossningen i Gränby i Uppsala natten till söndag hade kunnat få ett tragiskt slut. Skjutningen ägde rum mot en lägenhet i vilken det vistades barn.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 01.00 natten mot söndagen som polisen fick in ett antal larm från bostadsområdet i närheten av Gränbyparken i Uppsala. Väl på plats kunde polisen konstatera att ett antal skott avlossats.

- I lägenheten befann sig ett tiotal personer i spridda åldrar, från barn till äldre. Det verkar röra sig om personer som är släkt med varandra, säger chefsåklagare Lars Göransson till Upsala Nya Tidning.

ANNONS

Fyra personer har gripits, samtliga misstänkta för försök till mord. Två av dem är misstänkta på sannolika skäl, de övriga två är skäligen misstänkta – den lägre misstankegraden. De ska begäras häktade senast på onsdag.

På lördagen, flera timmar innan skottlossningen mot lägenheten, hittades en man i 20-årsåldern som uppgavs ha skottskador i Gränby.

Göransson vill inte ge någon kommentar till om det finns ett möjligt samband mellan händelserna.

- Men när det inträffar skjutningar tittar man alltid på om det förekommit liknande händelser eller om det finns konflikter mellan de inblandade personerna. Jag har gett polisen direktiv att undersöka saken, säger han.

TT

ANNONS