Bantningsplåster granskas

ANNONS
|

Utlandsbaserade företaget Lipo-Slim Laboratories sprider nu en kampanj med direkt-adresserad reklam för ett bantningsplåster.

Plåstret påstås i utskicket vara bättre än fettsugning, motion och piller och det enda användaren behöver göra är att fästa plåstret på foten innan sänggåendet.

"Suger upp fettet"

Under natten har sedan upp till ett kilo sugits ut. Plåstret "suger ut fett som en dammsugare suger upp smuts", meddelar reklamutskicket.

- Vid en första bedömning tror vi att det här handlar om en bluff. Det finns inga sådana preparat på marknaden som åstadkommer en sådan viktminskning, säger Mattias Grundström, jurist vid Konsumentverket.

Verket har tagit emot ett tiotal anmälningar sedan i tisdags.

ANNONS

- Det är extremt mycket anmälningar på kort tid. I vanliga fall brukar det handla om en eller max två på en vecka, säger Mattias Grundström.

Allmänheten varnas

Konsumentverket vill nu varna människor för att gå på den misstänkta bluffen genom att skicka in en beställning till företaget. Har man redan har gjort det gäller ångerrätten i två veckor, berättar Grundström.

Än så länge är företaget obekant för Konsumentverket. Företaget har en u-box-adress i Malmö men inga telefon- eller adressuppgifter.

- Men vi tror att det finns kopplingar till Danmark i och med att utskicket är väldigt likt ett reklamutskick som danska företaget Media Service A/S tidigare har skickat ut.

Har begärt svar från företaget

Man ser också en koppling till företaget Certin AB eftersom utskicket också gör reklam för tabletten Fatkiller som Konsumentverket tidigare har granskat och varnat allmänheten för.

Konsumentverket har begärt svar från Lipo-Slim Laboratories för att styrka sina påståenden om plåstret före den 24 augusti.

GP har inte kunnat nå företaget Lipo-Slim Laboratories för en kommentar.

ANNONS