Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rånarnas flyktbil sattes i brand i centrala Hjo.

Bank rånades i Hjo

En bank rånades av beväpnade män i Hjo på fredagen. Ett stort polispådrag jagar nu förövarna.
Klockan 10.49 på fredag förmiddag fick polisen larm om ett bankrån i Hjo.
Rånet ska ha genomförts mot Swedbanks kontor på Stora torget av ett flertal beväpnade gärningsmän. Minst två av gärningsmännen ska ha varit inne på banken varav en av dem ska ha viftat med något som kan liknas vid en pistol.
- Enligt vissa uppgifter är det tre rånare, men vi konstaterar att det är ett flertal, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Rånarna lämnade platsen i en personbil och polis har påbörjat jakten efter rånarna.
- En röd Volvo kan ha använts som flyktbil vid rånet, men vi är fortfarande lite försiktiga med att fastslå att så är fallet. Ett flertal olika uppgifter finns då det gäller flyktbil, oklart i nuläget, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
En brinnande bil har påträffats i centrala Hjo vid Hamngatan, om bilen har med rånet att göra är ännu inte klart. Den har tidigare anmälts som stulen.
Platsen är avspärrad och polis finns på plats. Förhör och teknisk undersökning ska genomföras.
- Jag kan inte svara på om rånarna kommit över någonting, polis och tekniker är här men man har inte kommit så långt. Det viktiga nu är att ta hand om personalen, säger Christina Helenius, ställföreträdande områdeschef för Swedbank i Skaraborg till TT.

Inga personer ska ha skadats fysiskt vid rånet, men Swedbank har folk på plats för att stötta sin personal.
- Vi har väldigt bra och stödjande funktioner för sådana här händelser. En stödgrupp åker ut direkt för att hjälpa den drabbade personalen och följer upp arbetet så länge det kan behövas, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.