Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veronica Karlsson äger Hanna Larssons konditori.

Bakar penisar för att hjälpa

Ett konditori i Karlstad stödjer kampen mot prostatacancer genom en snoppbakelse. Något som har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. - Jag var lite orolig men det har blivit en fantastisk respons, säger ägaren Veronica Carlsson.

November är Blå Bandets månad. Då uppmärksammas kampen mot prostatacancer. I Karlstad visar stadens äldsta konditori Hanna Larssons konditori sitt stöd genom att skänka pengar från försäljningen av snoppbakelser. För varje såld bakelse skänker konditoriet fem kronor till kampanjen.

Idén fick ägaren Veronica Carlsson när en nära anhörig drabbades av prostatacancer. Hon valde att lansera en snoppbakelse men var ändå nervös för reaktionerna. Efter att bakelsen fått stor uppmärksamhet på sociala medier och sålde slut på måndagen är hon nu övertygad om att valet var rätt.

- Ja, det har blivit en fantastisk respons, mer än jag vågat tro, säger hon.

Det är inte enbart hyllningar som nått henne. En kritisk röst kommenterade så här på Instagram: "Massa vitt socker och vitt mjöl, jo det låter ju bra för cancer, idag vet man att socker göder cancer. Så hur tänkte du/ni". Veronica Carlsson har redan svarat på inlägget.

- Ja, socker är inte nyttigt men det är ingen nyhet. Man behöver inte köpa en bakelse utan kan i stället skänka pengar direkt till kampanjen. Det är ett fritt val.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.