Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Högstadie- och gymnasieelever i Hylliebadet tidigare iår.

Badhuset öppnade för tidigt - hotas av miljonbot

Det kommunala badhuset öppnade för allmänheten efter sommaren. Men det var för tidigt och därmed olagligt, anser tjänstemännen. Nu hotas ägaren – kommunen – av en miljonbot.

Hylliebadet i Malmö öppnade för allmänheten i mitten på augusti. Men först för en dryg vecka sedan fick stadsbyggnadskontoret ett undertecknat slutbesked för bygget, skriver Sydsvenskan.

Det betyder att tusentals personer som besökte badet första veckan och skolklasser som fått provbada sedan i våras gjort det utan att badhuset varit okej att besöka.

Den bedömningen har stadsbyggnadskontoret i Malmö stad gjort och föreslagit att stadsdelsnämnden ska klubba för en straffavgift på lite över 900 000 kronor till Hylliebadet, uppger tidningen.

Badhuset förvaltas genom stadsfastigheter på serviceförvaltningen. Enligt förvaltningsdirektör Carina Tempel berodde det för tidiga öppnandet på den mänskliga faktorn:

- En formalitet har missats. Vår projektledare hade bokat ett möte som av olika skäl blev inställt, säger hon till Sydsvenskan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.