Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Advokat Slobodan Jovicic kommenterar vid en pressträff på torsdagen åklagarens beslut att väcka åtal för misshandel mot artisten Asap Rocky (Rakim Mayers). Bild: Naina Helén Jåma/TT
Advokat Slobodan Jovicic kommenterar vid en pressträff på torsdagen åklagarens beslut att väcka åtal för misshandel mot artisten Asap Rocky (Rakim Mayers). Bild: Naina Helén Jåma/TT

Asap Rockys advokat: Stöd för att min klient frikänns

Under torsdagen kom beskedet att åklagaren väcker åtal mot Asap Rocky. Artistens advokat Slobodan Jovicic höll under dagen en pressträff och meddelade att beslutet var förväntat men att hans klient anser sig oskyldig.

Under torsdagen kom beskedet att kammaråklagare Daniel Suneson väcker åtal mot Asap Rocky och två personer ur hans entourage. Rapstjärnans advokat Slobodan Jovicic meddelade att beslutet var förväntat.

– Det var väntat, vi visste redan förra fredagen att det här skulle komma. Men trots att det var väntat är min klient givetvis besviken, säger han under presskonferensen enligt TT.

Asap Rocky, eller Rakim Meyers som är artistens egentliga namn, hävdar att han är oskyldig till brott.

– Asap är ytterst besviken över att åklagaren låtit den andra versionen gå före hans version, han anser sig vara oskyldig.

Datum för rättegångens start är satt 30 juli och fortsätter sedan 1 och 2 augusti.

– Man ska sätta datum inom en 14-dagarsperiod och jag är tacksam för att man satt ut det så snart, sett till förhoppningen att han ska få komma hem så snart som möjligt, säger Slobodan Jovicic.

Enligt Asap Rockys advokat Slobodan Jovicic visar målsägarens bakgrund att hans klient varit under hot vid händelsen.

–Hans syn har alltid varit att han inte ville ha bråk, men att han möttes av personer som uppträdde aggressivt och irrationellt.

Asap Rocky har medgivit att han brukat våld. Detta genom att knuffa målsägaren och att kliva på dennes arm, men menar att detta våld var befogat då personen trakasserat rapparen och hans sällskap samt varit våldsam mot hans livvakt. Han nekar också till att hans klient använt en glasflaska som tillhygge i bråket.

–Han har förklarat att han kastat ner personen på marken och att han gjort de här rörelserna, men absolut inte på det sätt som åklagaren menar.

Om rapparen döms kommer han avtjäna ett eventuellt fängelsestraff i Sverige, säger Slobodan Jovicic.

– Skulle man anse att han förtjänar ett längre fängelsestraff än den tid han suttit i häktet kommer han att få avtjäna den tiden i Sverige.

Samtidigt säger Asap:s advokat Slobodan Jovicic att det finns skäl för att hans klient kan komma att frikännas.

– Det finns definitivt stöd för att min klient kommer att frikännas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.