Entrén till Ölands Djur & Nöjespark vid brofästet i Färjestaden på Öland
Entrén till Ölands Djur & Nöjespark vid brofästet i Färjestaden på Öland Bild: Kennerth Kullman/Mostphotos

Anställd på djurpark stångad till döds av älgantilop

En anställd på Ölands djurpark stångades under söndagskvällen ihjäl av en älgantilop. Händelsen utreds nu som en arbetsplatsolycka. ”Parken med personal har med stor sorg mist vår medarbetare," skriver djurparken i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Vid 17-tiden på söndagskvällen larmades både polis och ambulans till Ölands djurpark i Färjestaden med anledning av en personskada. Senare visade det sig att en anställd på djurparken stångats till döds i samband med hanteringen av en eland, även kallad älgantilop.

Under söndagskvällen ville polisen inte bekräfta dödsfallet med hänsyn till den dödes anhöriga. På måndagsmorgonen är anhöriga fortfarande inte underrättade, men att personen är död bekräftas av polisen.

Vad är det som gör att anhöriga inte är underrättade?

– Det har jag inte koll på. Men ibland kan det ta längre tid om man exempelvis bor utomlands eller har släktingar som bor utomlands, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i region Syd under måndagsmorgonen.

ANNONS

Djurparken håller stängt

Med anledning av dödsfallet håller Ölands djurpark stängt under måndagen. I ett pressmeddelande på deras hemsida skriver djurparken att händelsen bearbetas genom krismöte och stöd till personalen.

”Parken med personal har med stor sorg mist vår medarbetare," skriver djurparken pressmeddelandet.

Enligt djurparken har den döda medarbetaren haft stor kompetens och många års erfarenhet av älgantiloper.

Stångad av älgantilop

Djurattacken under söndagen skedde efter att djurparken hade stängt för dagen.

– Den här mannan har i samband med stallningen av djuren efter stängning stångats av den här antilopen och avlidit, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i Kalmar och Kronoberg.

Polisen nu inlett en förundersökning en arbetsplatsolycka och vållande till annans död. Utredningen leds av åklagare hos Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Vad kommer att hända med älgantilopen?

– Det vet inte jag. Det är inte vi delaktiga i, säger Robert Loeffel.

ANNONS