Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungafamiljen växer i snabb takt, och nu har sex riksdagspartier enats om att tillsätta en parlamentarisk utredning som ska se över hur anslagen till kungafamiljen ska förhindras att skena. Arkivbild.

Anslag till kungahuset ska inte få skena

Kungafamiljen växer i snabb takt, och nu har sex riksdagspartier enats om att tillsätta en parlamentarisk utredning som bland annat ska se över hur anslagen till kungafamiljen ska förhindras från att skena.

Ledamöter i riksdagens konstitutionsutskott för Moderaterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att utredningen ska jobba utifrån tanken att "anslagets storlek inte ska öka i proportion till att fler och fler arvsberättigade personer uppnår vuxen ålder. I stället bör det definieras vilka personer i varje släktled som i första hand bör utföra de officiella plikterna".

Utredningen ska samarbeta med hovet under processen.

Kommittén ska också titta närmare på vilka datum som ska vara allmänna flaggdagar samt systemet med ordnar, medaljer och andra utmärkelser.