Annie Lööf (C) hyllas av partiledarna: ”Ditt arv är stort”

Efter elva år på posten som Centerpartiets partiledare avgår Annie Lööf.
Kort efter beskedet hyllas hon av partiledarkollegorna.
”Du har varit så viktig för att aldrig låta hatet vinna”, skriver Märta Stenevi (MP) på twitter.

ANNONS
|

– Jag står här med rak rygg, jag är stolt över det avtryck Centerpartiet har gjort.

Så sa Annie Lööf på torsdagens presskonferens. Efter elva år i rollen som Centerpartiets ledare lämnar hon sitt uppdrag. Annie Lööf kommer dock fortsatt leda partiet tills dess att Centern fått en ny partiledare.

Kort efter beskedet kommer hyllningarna från partiledarkollegorna.

”Vi hade flera år av gott samarbete, sedan några år av tuffa men goda debatter. Ditt engagemang för företagande och att bekämpa mäns våld mot kvinnor har varit viktigt och beundransvärt”, twittrar KD-ledaren Ebba Busch.

Även Liberalernas partiledare Johan Pehrson tackar Lööf:

ANNONS

”Vi har ofta haft ett omfattande samarbete under de år vi båda varit folkvalda. Du är en ytterst kompetent och skicklig politiker. Jag önskar dig ett stort lycka till i framtiden”, skriver han på Twitter.

Ulf Kristersson (M) skriver på Facebook att Annie Lööf tvingats utstå omänskliga hatkampanjer och rena hot. Moderatledaren menar att det är ett ”gift som måste stoppas”.

”Du har lett ditt parti genom både framgångar och svårigheter och trots att vi i viktiga frågor har tyckt olika och gjort olika vägval, så har jag stor respekt för dig och ditt politiska engagemang för till exempel landsbygdsfrågor, jämställdhet och klimatet”, skriver Kristersson på Facebook.

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi sörjer beskedet.

”Du har varit så viktig för att aldrig låta hatet vinna. Jag önskar dig allt gott, men du ska veta hur saknad du kommer vara” twittrar Stenevi.

Per Bolund hyllar Annie Lööf för sitt mod att stå upp för sina värderingar och att våga välja en ny väg i den politiska arenan.

”Tack för att du varit en sansad och vuxen röst i en allt mer polariserad tid”, skriver Miljöpartiets språkrör på Twitter.

SD: Har orsakat Sverige reell skada

Annie Lööfs besked möts dock inte bara av hyllningar. SD-toppen Mattias Karlsson har en annan ton när han summerar centerledarens politiska gärning.

ANNONS

”Lööf har inte alltid varit en schysst motståndare och skadan hennes politik orsakat Sverige är reell. Hon var dock en kraftfull motståndare. Önskar henne många harmoniska dagar med sin familj nu”, twittrar han.

Jimmie Åkesson (SD) skriver på Facebook att han och Annie Lööf tycker väldigt olika i många frågor och att det finns mycket att säga om de politiska beslut som Centerpartiet har tagit under hennes ledning. Trots det skriver Åkesson att Annie Lööf varit en skicklig motdebattör som han uppskattat att möta.”

”Jag tackar Annie Lööf för alla debatter och möten under dessa elva år och önskar henne all lycka i framtiden”, skriver Jimmie Åkesson.

LÄS MER:Annie Lööf (C) meddelar att hon avgår

LÄS MER:Centerpartiet måste klura ut varför det finns – igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS